-->

فراخ مشوية متبلة بطريقة تحفة وكيفية تقطعها بسهولة

    المكونات :
    فرخة كيلو او كيلو ونص


    التتبيلة :
    نصف كوب عصير برتقال بلدي
    نصف كوب خل
    ربع كوب زيت
    نصف كوب كاتشب
    ملح
    فلفل
    ملعقة كبيرة عسل ابيض
    2 ملعقة كبيرة بصل بودر
    معلقة كبيرة ثوم بودر
    ملعقة كبيرة بابريكا
    ملعقة كبيرة زعتر
    ملعقة كبيرة بهارات السبعة
    للمكرونة :
    كيس مكرونة
    2كوب ماء مغلي
    صلصة المكرونة
    ملح
    فلفل
    كزبرة ناشفة
    كمون 


    طريقة تحضير المكرونة :
    اجيب حلة فيها زيت يسخن اوي ونقوم بوضع الصلصة اللي متخزنة الخاصة بالمكرونة ونضع لها مكعب مرق واسبها تفك
    بعد ذلك اقوم بوضع ماء مغلي واسبهم يغلو مع بعض واظبط الملح اول متغلي انزل المكرونة واغطي واسبها لما تستوي وتشرب الصلصة و اقلبها كويس اوي عشان المكرونة بتلزق واضع فلفل وكمون وكزبرة ناشفة واقلبهم واغطي واطفي عليها واسبها لمدة ربع ساعة ها تستوي وبالهنا والشفا .

    طريقة التحضير :
    نقوم بغسل الفرخة ونقعاها لمدة 10دقايق في مية وخل .
    نقوم باحضار سكينة حامية ونقوم بقطع الفرخة نصفين وبالسكينة اعمل فتحات في الاوراك والصدور بحيث انها تشرب التتبيلة وتستوي .
    في بولة اضع كل مكونات التتبيلة والتوابل كلها واقلبهم مع بعض كويس اوي .
    ونقوم نتبيل الفراخ بيها كويس وغطيها وادخلها الثلاجة لمدة ليلة كاملة .
    بعد ذلك اخرج الفراخ واضعها في صنية واغطيها بالفويل وادخلها الفرن ويكون سخن علي درجة حرارة عالية علي الارضية اول متغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار واول ما تستوي اشيل ورق الفويل واسبها تتحمر وتاخد لون .
    باقي التتبيلة ضعيها في كيس نظيف وضعيها في الثلاجة للاستخدام مرة اخري .

    اكملي باقي الموضوع وشاهدي فيديو التحضير من خلال الضغط علي التالي :
    fatma ahmed
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع اكلة اليوم .

    إرسال تعليق