مكونات تتبيلة السمك المقلي :
- ربع كيلو فلفل بارد وحامي
- راس ثوم متوسطة
- نص كوب خل
- نص كوب عصير ليمون
- ملعقة كبيرة كمون
- ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
- ملعقتين ملح
مكونات رز الصيادية :
- كوبان من الرز المصري
- كوبان من الماء
- بصلة كبيرة مفرومة
- كمون
- ملح ومعلقة كبيرة من السكر
- زيت
مكونات القلي :
- كوب من الدقيق
- نصف كوب من النشا
- معلقة كركم
مكونات سلطة الطحينة :
- 3 معالف طحينة
- معلقة مايونيز كبيرة
- علبة زبادي 120 جرام
طريقة تحضير :
- نقوم بوضع الفلفل في الكبة ونضيف نصف كوب من الخل والملح والكمون والكزبرة الناشفة وعصير الليمون هنفرمهم كويس جدا وبعد ذلك نضيف الثوم ونفرم ونقوم بوضعها في برطمان وتقدري تستخدميها بعد كدا وحطيها في الفريز .
- نقوم بجلب السمك بعد تنظيفه ونقعه شوية ونغسله جيدا ونقوم بعمل فتحات في السمك ونتبلها كويس جدا وبعد ما نخلص الكمية نرش عليه شوية من الملح والكمون والكزبرة نغطيه ونتركه علي جمب .
- نضع حلة علي النار ونضع فيها شوية زيت ونضع لها البصلة ونحمرها لون دهبي غمق وبعد ذلك ضيفي الالسكر واتركيه ختي يصبح لونه بني
- بعد ذلك ضيفي الماء ولما الميه تغلي ضيفي الملح والكمون وننزل بالرز ونقلبه ونتركه حتي يشرب الماء ونقلبه كويس ونهدي النار ونتركه حتي يستوي .
- نحضر طبق ونضع فيه الدقيق والنشا والكركم ونقلبهم معا .
- بعد ذلك نحضر السمك ونضعها في الدقيق من الناحيتين ويكون عندي طاسة علي نار متوسطة بها الزيت ونخرج السمك من الدقيق نضعه في ماء وبعد ذلك ضعيه في الطاسة وبلاش تقلبيه كل شوية عشان ده بيخليه ينفل عن بعضه .
- تحضير سلطة الطحينة نحضر بولة ونضع فيها الطحينة ونضع عليها شوية ماء ونقلبها ونضع الماينوز والزبادي ونضع معلقة تتتبيلة ونظبط الملح ونقدمها .
- ونحضر طبق ونضع فيه الرز ونقدم السمك وبالهنا والشفا .
اكملي الموضوع وشاهدي فيديو التحضير من خلال الضغط علي التالي : ↚
تعليقات: 0
إرسال تعليق