-->

طريقة عمل تشيز كيك تحفة بدون فرن او جلاتين

طريقة عمل تشيز كيك تحفة بدون فرن او جلاتين
    مكونات طبقة البسكويت :
    3 باكو بسكويت 
    3 معالق زبدة زائبة 

    مكونات طبقة الكريم شانتيه :
    كوب الا ربع كريم شانتيه 
    كوب الاربع سكر بودرة 
    نصف كوب من الحليب البارد 
    فانيليا 
    1/8 ك جبنة كريمي 

    مكونات طبقة الجيلي :
    كوبان من الماء 
    2 باكو جيلي

    طريقة التحضير :
    نحضر كبة اوخلاط ونضع البسكويت ونفرمه ناعم وبعد ذلك نضع عليه الزبدة الزائبة ونخلطهم كويس جدا .
    نحضر صنية وننزل فيها البسكويت ونفرده داخل الصنية كويس وممكن تسويه داخل الصنية بكوباية .
    بعد ذلك نضعها في الثلاجة لمدة ساعتين .
    في بولة نضع الكرين شانتيه ونضيف عليه اللبن تدريجيا والسكر البودرة ونخلطهم حتي نحصل علي قوام الكريمي .
    وبعد ذلك نضيف الجبنة الكريمي او مثلثات ونضيف حبة من الفانيليا مش كتير ونخلطهم معا او نضربهم بالمضرب الكهربي .
    بعد ذلك نحضر صنية البسكويت من الثلاجة ونزل عليها الكريمه الي عملناها ونفردها علي طبقة البسكويت وندخلها الثلاجة من 3 الي 4 ساعات لو في الفريزر نتركها لمدة من 2 الي 3 ساعات تقريبا حتي تتماسك جيدا .
     نحضر كوب ماء مغلي ونضع عليه 2 باكو الجيلي ونقلبهم حتي تمام الذوبان ونضف عليهم معلقتين سكر ونضع كوب الماء البارد ونتركه علي جنب حتي يبرد تمام .
    نطلع الصنية من الثلاجة ونضيف عليها الجيلي ونضعها في الثلاجة او الفريزر حتي تتجمد .
    وقدميها بالف هنا .

    fatma ahmed
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع اكلة اليوم .

    إرسال تعليق