اكلة اليوم معنا عبارة عن عمل الحمام الكداب او المخلى من العضم تعالوا نشوف ونبدأ على بركة الله
المكونات :اوراك فراخ مخلية
نصف كيلو ارز مصري
2 بصلة مقطعة صغير
2 فص ثوم مفروم
1طماطم صغيرة مبشورة
ملح
فلفل
رشة قرفة
حبهالن بودرة
بهارات سبعة
رشة سكر
كبد فراخ مقطعة صغير
للتتبيلة :
بصلة +1 طماطم +2فص ثوم
رشة سكر +رشة ملح +فلفل
رشة بهارات سبعة
طريقة التحضير :
في الكبة انزل مكونات التتبيلة كلها وابتدي اتبل كل الاوراك من برة ومن جوة والاوراك بعد غسلاها و نقعاها 10دقايق في مية وخل وملح ومصفياه كويس .
في طاسة انزل زيت وسمنة حتي يسخنم اوي اقوم بوضع الرز واشوحة لغاية ما الرز يغير لونة انزلة ملح وفلفل والقرفة والبهارات السبعة والسكر وانزله البصل واشوح كل ده مع بعض والثوم والطماطم واقلبهم واطفي وانزلة في حتي بولة يبرد.
في نفس الطاسة انزل سمنة واول ما تسخن اضع الكبد واقلبها لغاية متاخد لون اضع كل التوابل اللي نزلتها للرز واقلبها تقليبة وانزلها علي الرز كده الرز عمرة ماهيكون زفر واقلبهم مع بعض اول ما يبردو ابتدي احشي كل الاوراك بالحشوة واقفلة بالخلطة .
ارص كل الوراك في صنية الفرن وانزل عليها مية مغلية او شوربة مغلية افضل طيعا وانزلها ورق لورا واغطيها بالفويل وادخلها فرن سخن اوي علي اعلا درجة ع الارضية اول ميغلي اطلعة علي الرف الوسطاني واهدي النار واسيبة لغاية ما يستوي اطلعها ادهنها بالكاتشب وادخلها الفرن تاني تتحمر واكون مسوية بقيت الحشو اللي فاض واقدمة معاه . بالعافية
اكملي الموضوع وشاهدي فيديو التحضير من خلال الضغط علي التالي : ↚
المكونات :اوراك فراخ مخلية
نصف كيلو ارز مصري
2 بصلة مقطعة صغير
2 فص ثوم مفروم
1طماطم صغيرة مبشورة
ملح
فلفل
رشة قرفة
حبهالن بودرة
بهارات سبعة
رشة سكر
كبد فراخ مقطعة صغير
للتتبيلة :
بصلة +1 طماطم +2فص ثوم
رشة سكر +رشة ملح +فلفل
رشة بهارات سبعة
طريقة التحضير :
في الكبة انزل مكونات التتبيلة كلها وابتدي اتبل كل الاوراك من برة ومن جوة والاوراك بعد غسلاها و نقعاها 10دقايق في مية وخل وملح ومصفياه كويس .
في طاسة انزل زيت وسمنة حتي يسخنم اوي اقوم بوضع الرز واشوحة لغاية ما الرز يغير لونة انزلة ملح وفلفل والقرفة والبهارات السبعة والسكر وانزله البصل واشوح كل ده مع بعض والثوم والطماطم واقلبهم واطفي وانزلة في حتي بولة يبرد.
في نفس الطاسة انزل سمنة واول ما تسخن اضع الكبد واقلبها لغاية متاخد لون اضع كل التوابل اللي نزلتها للرز واقلبها تقليبة وانزلها علي الرز كده الرز عمرة ماهيكون زفر واقلبهم مع بعض اول ما يبردو ابتدي احشي كل الاوراك بالحشوة واقفلة بالخلطة .
ارص كل الوراك في صنية الفرن وانزل عليها مية مغلية او شوربة مغلية افضل طيعا وانزلها ورق لورا واغطيها بالفويل وادخلها فرن سخن اوي علي اعلا درجة ع الارضية اول ميغلي اطلعة علي الرف الوسطاني واهدي النار واسيبة لغاية ما يستوي اطلعها ادهنها بالكاتشب وادخلها الفرن تاني تتحمر واكون مسوية بقيت الحشو اللي فاض واقدمة معاه . بالعافية
اكملي الموضوع وشاهدي فيديو التحضير من خلال الضغط علي التالي : ↚
تعليقات: 0
إرسال تعليق